Massage Therapie

Adem massage

Zonder adem geen leven.

De meeste mensen gebruiken maar een gedeelte van hun longcapaciteit omdat zij de ademhaling hoog in de borst hebben vastgezet. Dit geeft het lichaam een stress-signaal, waardoor de spierspanning automatisch wordt verhoogd.

Een bewuste ademhaling helpt je om meer gefocust te kunnen blijven en is de basis voor een goede fysieke en mentale gezondheid. Het versterkt zelfs het immuunstelsel,  vermindert ontstekingen, stress en spanningen

Daarnaast ervaar je het effect van verschillende ademhalingstechnieken en wat het doet met de ‘mind’. Het is lastig om de ‘mind’ te controleren, het hoofd te legen, maar we kunnen onze adem wél beheersen. De adem staat in directe verbintenis met de ‘mind’. Wanneer we de ademhaling vertragen, vertragen we ook de geest en komt het hoofd tot rust. Dit werkt weer positief door op het lichaam en fysieke klachten kunnen hierdoor afnemen.

Afslank massage

Afslankmassage is een figuur corrigerende, manuele massage in combinatie met cupping voor de vermindering van cellulite en vetophopingen. Een bijzondere massagevorm die ondersteunt bij figuurverbetering zonder medisch in te grijpen. Het gaat bij deze massagevorm niet om gewichtsverlies maar om het verstrakken en verbeteren van je huid. Letterlijk: goed in je vel zitten. De massage is bij uitstek geschikt om in te zetten voor:

 • Cellulitis / sinaasappelhuid verminderen
 • Plaatselijk afslanken
 • Huidverslapping
 • Terug naar je figuur na zwangerschap (minimaal 9 maanden na bevalling)
 • Ter ondersteuning van een dieet

Deze massage werkt namelijk diep door tot in het bindweefsel en heeft hierdoor een stevig en pittig karakter.

De behandelingen duren per zone ongeveer 30 minuten en worden uitgevoerd in 10 behandelingen (voor het beste resultaat) gedurende 5 weken (dus 2 massages per week). Na ongeveer 6 behandelingen zijn de eerste resultaten zichtbaar. Elk lichaam is anders en de resultaten zullen dus ook per persoon verschillen.

De meest behandelde gebieden zijn:

 • Buik
 • Heupen
 • Billen
 • Bovenbenen
 • Armen

Baby massage

Als je baby slecht slaapt of veel last heeft van krampjes kan een babymassage enorm helpen. Maar het is ook gewoon een fijne manier om tijd met je kind door te brengen en jullie band te versterken. Zowel voor je baby als voor jezelf is een babymassage een ontspannende manier van aandacht hebben voor elkaar.

Babymassage heeft daarnaast nog allerlei voordelen voor de gezondheid en ontwikkeling van je baby. Door de massage worden de zintuigen van je kind geactiveerd en als je vrij stevig masseert, voelt je baby zich geborgen en ontspannen. Bij het masseren maakt de baby meer serotonine aan, ook wel het gelukshormoon genoemd. De hoeveelheid cortisol (het hormoon dat met stress in verband gebracht wordt) daalt. Als resultaat daalt de hartslag van je baby en wordt zijn ademhaling rustiger.

Voordelen van een babymassage zijn:

 • minder huilen of onrustig zijn
 • beter slapen
 • minder krampjes of constipatie
 • minder pijn bij doorkomende tandjes
 • de ontwikkeling van de hersenen
 • het immuunsysteem

Cupping therapie

Met deze cupping techniek kunnen we zowel cosmetisch als therapeutisch werken.

Bij deze massagevorm worden cups gebruikt, die vacuüm worden gezogen op de huid, om zo de beweging van energie, bloed en andere lichaamsvloeistoffen te beïnvloeden. Het doel hiervan is het verhelpen van (spier)pijn en het optimaliseren van het welzijn! Cupping heeft een diepgaande en krachtige werking met als hoofddoelen: het wegvoeren van verstorende energieën, het wegvoeren van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam en het oplossen van verklevingen in het bindweefsel. Dit maakt dat cupping bij uitstek geschikt is voor het verzachten of voorkomen van klachten als: pijnlijke spieren, rugklachten, schouderklachten, spijsverteringsproblemen.

Dorn therapie

Dorn therapie wordt ook wel zachte werveltherapie genoemd. Dorn therapie is een eenvoudige en effectieve manier om blokkades in de gewrichten te corrigeren. De behandeling is pijnloos en veilig. Alvorens er tot de behandelmethode over wordt gegaan zal er eerst een intake gesprek plaatsvinden.

Wanneer?

o.a. bij:

 • Rugpijn (onder midden boven)
 • Pijn in het bekken
 • Pijn bij het S.I. gewricht
 • Acute rugpijn
 • Spanningen uit de nek te verminderen
 • Spanningen in het bekkengebied te verminderen
 • Carpaal tunnel syndroom
 • S.I.

De behandeling is ook goed voor zenuwen en organen. De sturing van de organen gaat vanuit de hersenen via het ruggenmergkanaal naar de plaatsen waar ze uit de wervelkolom naar de betreffende organen lopen. Als de wervels niet goed staan komen deze verbindingen ook onder druk te staan.

Na de Dorn behandeling moet de patiënt 2 á 3 dagen inspanningen vermijden.

Dry Needling

Bij dry needling wordt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald gebruikt. bij dry needling wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’.

De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier ontspannen.

Het inbrengen van het naaldje voel je bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid of stijf aan, maar dat is meestal van korte duur.

 Bij de volgende vormen van pijn is dry needling zinvol:

 • Klachten van de nek, schouder, arm, (tennis)elleboog, onderarm en pols
 • Klachten van de lage rug, heup, bil- en beenspieren

Haptische massage

Doordat we aanraken en aangeraakt worden, kunnen we onszelf voelen en verbinding maken met de mensen en de wereld om ons heen. Als het voelen niet goed ontwikkeld is of geblokkeerd raakt, is het moeilijk om echt contact te maken en waardevolle relaties op te bouwen. Haptische massage gaat over jou, onszelf, wat we ervaren, onze houding en verhouding, onze beperkingen, maar ook over onze mogelijkheden.

Haptische massage komt voort uit de haptonomie. ‘Hapsis’ is het oude Griekse woord voor ‘gevoel’. Massage is aanraken. Bij haptische massage gaat het om ‘aanraken met gevoel’. Bij deze massage ligt de nadruk op het met gevoel aanraken en niet zozeer op de techniek.

Hotstone massage

Voor diepe ontspanning van lichaam en geest geven we Hotstone massage. Deze massage doen we volledig met gebruik van warme stenen. Ze geven niet alleen warmte af maar ook hun energie door. De stenen zijn gevormd in de natuur – moeder aarde – en bestaan uit vulkanisch gesteente van honderdduizend jaren oud. De energie van de steen wordt doorgegeven aan de ontvanger tijdens de massage. Daarnaast bevat deze basaltsteen veel mineralen – zoals magnesium – die je spieren  helpen te ontspannen.

De massage is een hele rustige massage waarbij we vooral lange strijkingen en cirkelvormige bewegingen toepassen.

Hotstone massage is erg geschikt voor bij spier en/of zenuwpijnen (fybromyalgie), stress of burn out, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding (kouwelijk), rug en/of nekklachten en algemene moeheid.

Klassieke massage

De Zweedse massage zou wel eens de meest beroemde massagebehandeling ter wereld kunnen zijn. Deze massage, ook wel bekend als de klassieke massage, kenmerkt zich door overheerlijke strijkingen, knedingen en ritmische kloppingen en schuddingen van de spieren. Om echt fijn te kunnen ontspannen, zijn de toegepaste technieken altijd mild.

Klassieke massage kan worden toegepast bij:

 • pijn
 • stress en burn-out klachten
 • te hoge spierspanning
 • storing in de lichaamsbeleving
 • bestrijding van vermoeidheid en spanningen
 • bestrijding van spiervermoeidheid, spierverhardingen, spierpijn en bestrijding van spiervermoeidheid, spierverhardingen, spierpijn en kramp
 • bevordering van de bloedcirculatie complete of lokale ontspanning

Litteken therapie

Eigenlijk zou je na een medische ingreep littekenfysio moeten ondergaan. Dat zou een hoop ellende en lelijke littekens schelen! Medische ingrepen zoals operatie en bestraling veroorzaken een litteken in de verschillende huid- en bindweefsellagen. Dit littekenweefsel is niet alleen lelijk aan de buitenkant, maar kan ook onderhuidse verklevingen veroorzaken met pijn en functiestoornissen tot gevolg.

Bekende voorbeelden zijn: pijn bij het bewegen van de arm na borstkanker ingrepen, rugklachten na buikoperaties, buikklachten na rugoperaties, minder kracht, vochtophoping (oedeem). Buikoperaties, zoals blindedarmoperaties, veroorzaken verklevingen in de buikvlies, waardoor darmen en andere organen verstoord worden in hun functies

Een van buitenaf ogenschijnlijk klein litteken kan onderhuids heel groot en diep zijn met verregaande gevolgen. Daarom is een litteken vergelijkbaar met een ijsberg: alleen het topje is boven water zichtbaar, terwijl 90% zich onder water bevindt!

Wanneer kan ik het beste starten met de behandeling?

Het meest ideale is wanneer je voor een medische ingreep al start met de behandeling. Soms is dan 1 behandeling vooraf al genoeg om te weten in welke conditie je huid en bindweefsel verkeert voor de ingreep. Zo om misschien de eventuele verklevingen en functiestoornissen al aan te pakken.

Ben je al geopereerd, dan het liefst zo snel mogelijk na de ingreep starten. Hoe eerder een wond geneest, hoe mooier en ‘normaler’ het weefsel er uit ziet. Wanneer de wonden goed gesloten zijn, starten we met de aanpak van het littekenweefsel zelf. Dus kortom: hoe eerder je start, hoe beter.

Voor wie:

 • na keizersnede
 • borstvergroting/ borstverkleining
 • buikwandcorrectie
 • facelift/ ooglidcorrectie
 • (borst) kanker
 • trauma
 • brandwonden

Manuele lymfdrainage

Onder manuele lymfedrainage verstaan we: ‘het met de hand afvoeren van lymfevocht’. De manuele lymfedrainage (MLD) is een specifieke massagetechniek, die gekenmerkt wordt door handgrepen van lage intensiteit, waarbij, in een voortdurende ritmische circulaire beweging, huidvervorming wordt toegepast. Door zachte pompende bewegingen wordt de vochtopname door de lymfevaten bevorderd en het functioneren van goede vaten gestimuleerd. Hierna krijg je ondersteunde lymftaping

Wanneer kun je lymfdrainage toepassen:

 • zwellingen (oedeem)
 • verstuikingen
 • bloeduitstortingen
 • spierpijnen
 • spierletsels
 • klachten na gevolg van borstkanker

Pilates

met specialisatie borstkanker.

Je zou Pilates kunnen omschrijven als een “inspannende ontspanningsles”. Pilates is een training waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve training die je spiergroepen versterkt én rekt om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen.

Het voornaamste doel bij Pilates is om een sterk en stabiel lichaamscentrum (core/kern) op te bouwen. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Daarom is het juist zo goed om deze stabiliteit van je kern te trainen: het korset van spieren rondom je rug, buik en heup/bekken. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet. Behalve de oppervlakkige spieren worden bij Pilates dan ook voornamelijk de dieper liggende spieren rondom de wervelkolom en in je bekken getraind. Het zou dus goed kunnen dat je door de Pilatesmethode spieren ontdekt waarvan je niet eens wist dat ze bestonden!

Ook als je herstellende bent van borstkanker kan pilates je helpen. Vaak ben je vermoeid, vervreemd van je lijf, pijn in je arm, krachtsverlies, oedeem en een afname van de schouder arm functie. Met de juiste pilates oefeningen en sturing van het bindweefsel kun je duidelijk verbetering gaan zien.

Stoel Massage

Dit is een unieke ervaring en dit doen wij op jouw werklocatie!

Stoelmassage is een doelgericht middel om stress en werk gerelateerde klachten te verlichten en te voorkomen. Je houd gewoon je kleding aan en de behandeling duurt gemiddeld 15 tot 20 min. Door middel van het toepassen van diverse technieken afkomstig uit de Klassieke-, Thaise, Ayurvedische- en Shiatsu massage maakt de masseur rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen los.

Triggerpoint massage

Een triggerpoint massage is een therapeutische massage die je pijnklachten vermindert. Omdat het een iets stevigere massage is, kan de massage zelf licht onaangenaam aanvoelen. In een triggerpoint bevindt zich een ophoping van afvalstoffen. Een massage verwijdert de afvalstoffen zodat het triggerpoint zich kan herstellen. Door het grote uitstralingsgebied van de verschillende triggerpoints kunnen spierknopen aan de basis liggen van veel verschillende, al dan niet vage, klachten.

 Klachten door triggerpoints zijn:

 • aangezichtspijn
 • bekkenpijn
 • pijnlijke billen
 • buikpijn
 • fibromyalgie
 • hoofdpijn of migraine
 • hernia
 • pijnlijke knieën
 • lage rugpijn
 • nekpijn
 • pijnlijke schouders
 • tenniselleboog
 • tintelingen in je lichaam
 • voetpijn of voetzoolpijn

Voetreflex massage

Voetreflexmassage is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Deze reacties kunnen het best worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het is belangrijk om met behulp van specifieke hand- en vingertechnieken een reactie (ontspanning, deblokkering) te verkrijgen in de overeenkomende lichaamsdelen. mensen zullen ervaren dat een voetreflexmassage een zeer weldadige en ontspannende uitwerking heeft. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Dit zijn de energiereflecterende punten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Er gaat minder bloed en lymfevocht stromen. Afvalstoffen kunnen moeilijker afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd worden. Door vermeerdering van afvalstoffen krijg je een slechtere doorstroming, langzaam slibt alles dicht. Niet alleen afvalstoffen worden afgevoerd ook de emoties en geestelijke spanningen worden verwerkt en losgelaten. Daardoor komt er meer ruimte. Het bloed dat meer gaat stromen geeft het lichaam nieuwe kracht en warmte. Men krijgt inzicht in en wordt zich bewust van zijn eigen leven en zijn plaats in het geheel.

De volgende klachten / problemen kunnen behandeld worden met voetreflexmassage:

 • hoofdpijnklachten (zoals migraine of stressgerelateerde hoofdpijn)
 • spijsverteringsklachten
 • hormoonhuishouding
 • ademhalingsstelsel
 • vermoeidheid
 • stress / spanningen

Zwangerschapsmassage

Met de zwangerschapsmassage kun je kiezen hoe je wilt liggen: op je rug of op je buik. We hebben namelijk een speciale Prenatal Tafel zodat je gewoon op je buik kunt liggen. In de tafel zit een speciale uitsparing voor je buik en borsten met een stevige sling als draagband om je buik veilig te ondersteunen.

De zwangerschapsmassage is een langzame massage. We behandelen je rug, schouders, nek, benen en besteden we uiteraard aandacht aan je buik als je wilt.. Een zwangerschapsmassage helpt bij rugklachten, verminderde bloedcirculatie, hoofdpijn, misselijkheid, beenkrampen of vermoeide benen, oedeem en verminderde stoelgang.

Wij bieden voor iedereen een persoonlijke massagetherapie.

Maak nu een afspraak om te kijken welke bij jouw past.

Just B You werkt samen met Betterfitt